Direct contact

Bel mij terug

IT Management Principles

Dit programma is voor een breed publiek. Van startende professionals tot en met professionals die zich op het gebied van IT-management willen ontwikkelen. ITMP biedt belangrijke inzichten voor IT managers en beslissers die betrokken zijn bij IT-programma’s.

Samenvatting

Een compacte kennismaking met IT- en Informatie Management. Het programma vergroot het inzicht in de verschillende methodes voor informatiemanagement.

Doelgroep

Dit programma is ontwikkeld voor een brede doelgroep, van Young Professionals tot en met professionals die zich op het terrein van IT-management willen ontwikkelen. ITMP biedt belangrijke inzichten voor IT managers en beslissers die betrokken zijn bij IT-programma’s. Ook voor operationele teams biedt dit programma inzicht in procesmanagement. Voor ITMP is geen specifieke voorkennis vereist. Voor organisaties biedt Principles of IT Management een verdieping van de kennis van medewerkers, ook van non-IT-people. Daardoor zijn zij beter in staat een keuze te maken tussen de verschillende tools. Het examen ITMP is een goede basis voor kandidaten om zich verder te ontwikkelen. Volop kansen dus voor opleiders.

Context

ITMP is het resultaat van de samenwerking tussen ORSYP, EXIN, Van Haren Publishing en diverse onafhankelijke experts. Principles of IT Management is een goede voorbereiding op een van de andere EXIN-examens.

Ingangseis

Geen.

Examenonderwerpen

Kandidaten worden getest op de volgende 3 categorieën:

  • IT Management and governance (15%)
  • Frameworks and models (65%)
  • Improvement approaches (20%)

Examendetails

  • Aantal vragen: 20
  • Cesuur: 65% (13 van 20)
  • Open boek: Nee
  • Elektronische apparatuur toegestaan: Nee