Direct contact

Bel mij terug

Ontwerp en Ontwikkeling Informatiesystemen Foundation

In de Ontwerp en Ontwikkeling Informatiesystemen Foundation (ISDDF) cursus maakt u kennis met het complete traject van systeemontwerp en ontwikkeling. Centraal staat het ontwerpen, modelleren en ontwikkelen van informatiesystemen.

I-Trackers krijgen inzicht in de belangrijkste methoden en tools. We volgen in de cursus de opbouw van een ontwikkeltraject, zodat I-Trackers een duidelijk beeld van het ontwikkeltraject en de belangrijkste methoden en technieken krijgen.

Voor wie?

De ISDDF cursus is geschikt voor kandidaten die een beeld willen krijgen van het volledige ontwikkeltraject van systemen. Denk bijvoorbeeld aan IT-projectmanagers of -medewerkers. Ook is de module geschikt voor systeemontwerpers, ontwikkelaars en programmeurs, die meer moeten leren van het grote geheel waar ze deel van uitmaken. Tot slot biedt de cursus een goede basis voor I-Trackers die zich willen specialiseren.

Context

Deze cursus maakt onderdeel uit van EXIN Tracks, waarin u zich kunt opleiden tot bijvoorbeeld functioneel beheerder, tester of IT projectmanager.

Voorkennis

Voor deze cursus is geen voorkennis vereist. Kennis van en op het niveau van de module Information Systems Foundation wordt echter wel aangeraden. Met name voor wat betreft de life cycle, werkwijzen en methoden voor systeemontwikkeling.

Examenonderwerpen

Examenkandidaten worden getoetst op de volgende onderwerpen:

  1. Proces: 30%
  2. Producten: 15%
  3. Technieken: 35%
  4. Testen: 10%
  5. Geautomatiseerde hulpmiddelen: 10%

Examendetails

  • Het examen duurt 60 minuten en bestaat uit 30 vragen
  • Geslaagd bij: 65% (20 uit 30 goed)
  • Open boek en aantekeningen niet toegestaan
  • Elektronische hulpmiddelen niet toegestaan