Direct contact

Bel mij terug

IT Projectmanagement Professional

De IT Projectmanagement Professional (ITMP) module bouwt voort op de Projectmanagement Foundation module. U krijgt in deze cursus gedegen inzicht in de belangrijkste aspecten van projectmanagement.

Inhoud

De cursus bereidt kandidaten voor op de voorbereiding, inrichting en beheersing van kleinere en middelgrote projecten in een IT-business. In de professional module ligt de nadruk op toepassing in de praktijk. Onderwerpen van de cursus zijn het voorbereiden, inrichten, beheersen van een project, omgaan met de projectomgeving en het afsluiten van een project.

Voor wie?

De IPMP module is bedoeld voor (aankomende) projectmanagers en -consultants in de IT, die hun projectervaring willen systematiseren en willen verrijken met nieuwe inzichten in IT projectmanagement. Daarnaast is de cursus nuttig voor leidinggevenden, senior medewerkers en specialisten die regelmatig met IT-projecten te maken hebben.

Context

Deze cursus is onderdeel van de EXIN Track IT Projectmanager.

Voorkennis

Voor deze cursus dient u de Projectmanagement Foundation en IT Management Foundation cursussen behaald te hebben, of kunnen aantonen dat u gelijkwaardige kennis heeft. Ook wordt verwacht dat u kennis heeft op het gebied van informatiemanagement, software design en development en IT service management en over hun onderlinge samenhang.

U ontvangt het certificaat voor de IPMP cursus alleen wanneer u slaagt voor het examen, bewijs heeft dat u de training bij een EXIN geaccrediteerde opleider heeft gevolgd en de drie praktijkopdrachten goed heeft uitgevoerd.

Examenonderwerpen

Examenkandidaten worden getoetst op de volgende onderwerpen:

  1. Voorbereiden project: 10%
  2. Inrichten project: 30%
  3. Beheersen project: 40%
  4. Omgaan met de projectomgeving: 15%
  5. Afsluiten project: 5%

Examendetails

  • Het examen bestaat uit 30 vragen
  • Geslaagd bij: 65% (20 uit 30 goed)
  • Open boek en aantekeningen niet toegestaan
  • Elektronische hulpmiddelen niet toegestaan