Direct contact

Bel mij terug

Testen Professional

In de Testen Professional module gaan we in op het testen van op te leveren of af te nemen geïntegreerde producten en/of diensten. Ook bespreken we de samenhang met processen en gegevens.

Inhoud

Kwaliteit van IT-diensten en IT-producten is cruciaal in een succesvolle bedrijfsvoering. Daarom is een goed testproces onmisbaar bij oplevering. In deze professional module  gaan we in op de organisatie van het testproces, voorbereiding en specificatie van het testen, uitvoeren en afronden van testen en beheer testinfrastructuur.

Voor wie?

De Testen Professional cursus is gericht op mensen die dagelijks met het testproces en de besturing daarvan te maken hebben. Naast testers, testmanagers, testcoördinatoren en testconsultants/-adviseurs kunnen dit ook projectmanagers zijn die de rol van testmanager vervullen.

Context

Deze cursus is onderdeel van de EXIN Track Tester.

Voorkennis

Voor deze cursus dient u de certificaten Testen Foundation en Informatiesystemen Foundation te hebben behaald of kunnen aantonen dat u over gelijkwaardige kennis beschikt. Verder wordt verwacht dat u kennis heeft op het gebied van informatiemanagement, software design en development en IT service management en over hun onderlinge samenhang.

U ontvangt het certificaat voor de Testen Professional cursus alleen wanneer u slaagt voor het examen, bewijs heeft dat u de training bij een EXIN geaccrediteerde opleider heeft gevolgd en de twee praktijkopdrachten goed heeft uitgevoerd.

Examenonderwerpen

Examenkandidaten worden getoetst op de volgende onderwerpen:

  1. Organisatie van het testproces: 10%
  2. Voorbereiding en specificatie van het testen: 40%
  3. Uitvoeren en afronden testen: 40%
  4. Beheer testinfrastructuur: 10%

Examendetails

  • Het examen bestaat uit 30 vragen
  • Geslaagd bij: 65% (20 uit 30 goed)
  • Open boek en aantekeningen niet toegestaan
  • Elektronische hulpmiddelen niet toegestaan