Direct contact

Bel mij terug

TMap NEXT® Test Engineer

TMap® Next Engineer is gebaseerd op de vernieuwde versie van TMap®, zoals beschreven in het boek TMap® Next.

Kwaliteitsverbetering van software blijft belangrijk. We zijn immers nog ver verwijderd van ‘zero defects’. Testen is van groot belang binnen softwareontwikkeling en -onderhoud. Van het totale projectbudget wordt vaak 30 tot 40% aan testen besteed. Testen is nodig om de opdrachtgever inzicht te geven in de kwaliteit van informatiesystemen en de risico’s bij in productie name. De Test Management approach (TMap NEXT®) is een gestructureerde testaanpak. Dit is een module voor testers die gestructureerd willen werken. Gekwalificeerde testers leiden tot een gestructureerde aanpak en een efficiënter testproces.

Doelgroep

De module TMap NEXT® Test Engineer is geschikt voor mensen die in de dagelijkse praktijk met testen bezig zijn. Een  basiskennis over systeemontwikkeling en een half jaar tot een jaar werkervaring als tester worden aanbevolen.

Context

Bezitters van het certificaat TMap NEXT® Test Engineer kunnen testen voorbereiden, specificeren en uitvoeren. Ze weten welke technieken, infrastructuur en hulpmiddelen hiervoor gehanteerd kunnen worden en hoe dit toe te passen binnen de fasering van een testproces. TMap NEXT® is ontwikkeld door Sogeti en wordt breed toegepast als framework voor gestructureerd testen.

Voorkennis

Algemene kennis op het gebied van systeemontwikkeling

Exameneisen

  1. Kader en belang van testen: 15%
  2. TMap® fasering acceptatie- en systeemtesten: 40%
  3. Ontwikkeltesten: 5%
  4. Ontwerpen van tests: 40%

Examendetails

  • Examenduur: 60 minuten
  • Examenvorm: multiple-choice vragen
  • Aantal vragen: 30
  • Cesuur: 65% (20 van de 30)
  • Open boek: nee
  • Elektronische apparatuur toegestaan: nee