Direct contact

Bel mij terug

TMap NEXT® Test Engineer

Met de certificering EXIN TMap® Suite Test Engineer leren kandidaten hoe tests moeten worden voorbereid, gespecificeerd en uitgevoerd. Het biedt achtergrondkennis van de technieken, infrastructuur en hulpmiddelen die nodig zijn voor een geslaagde test. TMap® Suite Test Engineer is gebaseerd op een combinatie van drie bronnen die samen de TMap Suite vormen. Deze bronnen bestaan uit de building blocks van www.tmap.net en de boeken TMap NEXT for result-driven testing en Neil’s quest for quality, a TMap HD story.

Kwaliteitsverbetering van software blijft belangrijk. We zijn immers nog ver verwijderd van ‘zero defects’. Testen is van groot belang binnen softwareontwikkeling en -onderhoud. Van het totale projectbudget wordt vaak 30 tot 40% aan testen besteed. Testen is nodig om de opdrachtgever inzicht te geven in de kwaliteit van informatiesystemen en de risico’s bij in productie name. De Test Management approach (TMap NEXT®) is een gestructureerde testaanpak. Dit is een module voor testers die gestructureerd willen werken. Gekwalificeerde testers leiden tot een gestructureerde aanpak en een efficiënter testproces.

Doelgroep

TMap® Suite Test Engineer is geschikt voor professionele testers van elk niveau waar testen een belangrijk onderdeel uitmaakt van de functie. Het is ook geschikt voor gebruikers, ontwikkelaars en beheerders die softwareprojecten en informatiesystemen testen. Er zijn geen vereisten, maar zes maanden tot een jaar werkervaring wordt aanbevolen.

Context

Bezitters van het certificaat TMap NEXT® Test Engineer kunnen testen voorbereiden, specificeren en uitvoeren. Ze weten welke technieken, infrastructuur en hulpmiddelen hiervoor gehanteerd kunnen worden en hoe dit toe te passen binnen de fasering van een testproces. TMap NEXT® is ontwikkeld door Sogeti en wordt breed toegepast als framework voor gestructureerd testen.

Duur cursus

Deze cursus duurt 4 lessen van halve dagdelen (12 uur in totaal). Totale studielast hangt af van de cursist, maar bedraagt gemiddeld 3 uur per week (met 1 les per week). 

Voorkennis

Algemene kennis op het gebied van systeemontwikkeling

Exameneisen

  1. Kader en belang van testen: 15%
  2. TMap® fasering acceptatie- en systeemtesten: 40%
  3. Ontwikkeltesten: 5%
  4. Ontwerpen van tests: 40%

Examendetails

  • Examenduur: 60 minuten
  • Examenvorm: multiple-choice vragen
  • Aantal vragen: 30
  • Cesuur: 65% (20 van de 30)
  • Open boek: nee
  • Elektronische apparatuur toegestaan: nee
Examenduur : 1 uur
Aantal vragen: 30 (Meerkeuze)
Cesuur: 65%
Open boek: Nee
Elektronische hulpmiddelen toegestaan: Nee
Niveau: Foundation
ECTS credits: 3
Beschikbare talen: Nederlands, Engels, Frans