Direct contact

Bel mij terug

TMap Next® Test Manager

Deze module is gebaseerd op de vernieuwde versie van TMap, zoals beschreven in het boek TMap NEXT® voor resultaatgericht testen.

Samenvatting

Dit is een examen voor testers die hun werk gestructureerd willen uitvoeren. Voor organisaties en opdrachtgevers leidt de gestructureerde aanpak van een goede tester tot een efficiënter testproces.

Doelgroep

Het examen TMap NEXT Test Manager richt zich vooral op mensen die in de dagelijkse praktijk met testmanagement activiteiten bezig zijn: testmanagers, testcoördinatoren en testconsultants/-adviseurs. Hiernaast is de module ook interessant voor bijvoorbeeld een projectmanager die in een project de rol van testmanager vervult of voor een projectmanager of development manager die in het algemeen geïnteresseerd is in het onderwerp testmanagement. Voorkennis op het niveau van de module TMap NEXT® Test Engineer wordt aanbevolen.

Context

TMap NEXT® (Test Management Approach) is een toonaangevende teststandaard. TMap NEXT® is ontwikkeld door Sogeti en wordt breed toegepast als framework voor gestructureerd testen.

Ingangseis

Deelname aan de TMap NEXT® Test Manager trainingscursus bij een door EXIN geaccrediteerde opleider.

Exameneisen

  1. Mastertestplan, managen van het totale testproces: 30%
  2. Acceptatie- en systeemtesten: 40%
  3. Ontwikkeltesten: 10%
  4. Ondersteunende processen: 20%

In-course assessment / Practical assignment: Niet van toepassing

Examendetails

  • Examenduur: 90 minuten
  • Examenvorm: Computergestuurde multiple-choice vragen
  • Aantal vragen: 40
  • Cesuur: 65% (26 van de 40)
  • Open boek: nee
  • Elektronische apparatuur toegestaan: nee