Direct contact

Bel mij terug

Professionele Communicatie Foundation

De module Professionele Communicatie Foundation is een basis voor iedere ervaren of beginnende IT’er. De module is gericht op alle niveaus en functies in de IT; van servicedesk medewerker en applicatiebeheerder tot IT-manager.

Doel van deze module is het overbrengen van basiskennis van mondelinge en schriftelijke communicatie. Diverse aspecten van communicatie die relevant zijn voor IT-ers komen aan bod. De onderwerpen van deze module zijn: doelgerichte communicatie, structuur in communicatie, schriftelijke communicatie en mondelinge communicatie.

Voor wie?

De module Professionele Communicatie Foundation is een basis voor iedere ervaren of beginnende IT’er. De module is bedoeld voor alle functies en niveaus binnen de IT; van servicedesk medewerker en applicatiebeheerder tot IT-manager.

Context

De module Professionele Communicatie maakt deel uit van de volgende Tracks: Servicedesk professional, Technisch Beheerder en Functioneel beheerder. Een van de Tracks Foundation serie: kwadrant Management en Organisatie.

Hoofdonderwerpen

Doelgerichte communicatie
Structuur in communicatie
Schriftelijke communicatie
Mondelinge communicatie

Ingangseis

Geen.

Duur cursus

Deze cursus duurt 4 lessen van halve dagdelen (12 uur in totaal). Totale studielast hangt af van de cursist, maar bedraagt gemiddeld 3 uur per week (met 1 les per week). 

Examenonderwerpen

  1. Doelgerichte communicatie: 15%
  2. Structuur in communicatie: 25%
  3. Schriftelijke communicatie: 30%
  4. Mondelinge communicatie: 30%

Examendetails

  • Aantal vragen: 30
  • Cesuur: 65% (20 van de 30)
  • Open boek: nee
  • Elektronische apparatuur toegestaan: nee
Examenduur : 1 uur
Aantal vragen: 30 (Meerkeuze)
Cesuur: 65%
Open boek: Nee
Elektronische hulpmiddelen toegestaan: Nee
Niveau: Foundation
ECTS credits: 2
Beschikbare talen: Nederlands